Wie wij zijn
Niche-advocatenkantoor
Zaalberg & Van Dolder Advocaten is een gespecialiseerd advocatenkantoor in de civiele- en bestuursrechtelijke (proces)praktijk. Wij leggen ons toe op verdiepend onderzoek in complexe vraagstukken van burgerlijk recht en publiekrecht. Zaken die we behandelen hebben veelal een fiscaal aspect. We hebben ook een specialisatie in letselschade zaken.
Onze achtergrond is niet alleen juridisch, maar ook gevormd in het publieke domein, in de bedrijfskunde én op de werkvloer. Wij hebben méér dan de gemiddelde jurist voeling met de wereld van de klant. Daardoor werken we met zichtbaar meer begrip en inlevingsvermogen. Dat maakt ons anders. Wij werken in principe vanuit ons mooie kantoor in Heerlen. Voor besprekingen in de regio Amsterdam hebben we een locatie beschikbaar aan de Keizersgracht.
Wij spannen ons in om de juridische kanten van uw kwestie helder uit te leggen en zo nodig procesadvies te geven en de procedure voor u te voeren bij de rechtbank of het gerechtshof. Wij bespreken altijd met u wat de kansen en risico’s zijn van een procedure, met kostenindicatie.

Gerard D.J. Zaalberg is gericht op het burgerlijk recht en behandelt veel contracts- en aansprakelijkheidskwesties, zaken in het ondernemingsrecht en het erfrecht. Bij de aanpak van een zaak is zijn fiscaalrechtelijke achtergrond en inzicht een pré. De praktijk kan worden gekenschetst als een procespraktijk.
Gerard heeft een brede achtergrond als adviseur en is advocaat sinds 1993. Gerard is eerder verbonden geweest aan Baker & McKenzie, Deloitte en AKD.
A.R. (Rosalien) van Dolder is gericht op proceszaken over letselschade en arbeidsrecht. Daarnaast geeft zij advies in publiekrechtelijke kwesties. Haar achtergrond als politicus en wethouder geeft haar op dit aspect een grote voorsprong, wat resulteert in zichtbare meerwaarde voor de klant. Rosalien is advocaat sinds 2007.
Verhalen & voorbeelden

Bestuurders handelden niet onrechtmatig door stichting te ontbinden via turboliquidatie
Een scholenstichting sluit haar deuren en zegt de huurovereenkomst op. Via een turboliquidatie wordt de stichting opgeheven. In dit geval zijn de bestuurders niet persoonlijk aansprakelijk voor de schade van de verhuurder.
Een man verhuurt een pand

Geen volmacht in handelsregister wil niet zeggen dat er geen volmacht is gegeven
Een zoon is niet bevoegd om namens zijn moeder, die een eenmanszaak drijft, overeenkomsten te sluiten. Toch doet hij dat. De moeder wil niet opdraaien voor de kosten maar wordt door de rechter daartoe wel verplicht.
Een online kledingwinkel

Bestuurdersconflict tussen ex-partners leidt niet tot schorsing
De voorzieningenrechter waagt zich in deze zaak niet aan een ruzie tussen echtgenoten die samen een onderneming besturen. Nader onderzoek en bewijsvoering is nodig.
Een echtpaar, gehuwd in gemeenschap van goederen, ligt in scheiding. Beiden zijn