Wie wij zijn


Niche-advocatenkantoor

Zaalberg & Van Dolder Advocaten is een niche-advocatenkantoor van de buitencategorie. Wij leggen ons toe op verdiepend onderzoek in complexe vraagstukken van burgerlijk recht en publiekrecht. Zaken zijn veelal procesrechtelijk georiënteerd. Wij kijken diepgaand naar het feitencomplex en de juridische duiding. We gaan net dat stapje vérder in het doorgronden van de onderliggende materie.

Onze achtergrond is niet alleen juridisch, maar ook gevormd in het publieke domein, in de bedrijfskunde én op de werkvloer. Wij hebben méér dan de gemiddelde jurist voeling met de wereld van de klant. Daardoor werken we met zichtbaar meer begrip en inlevingsvermogen. Dat maakt ons anders en uiterst succesvol. Wij werken in principe vanuit ons mooie kantoor op Buitenstate ‘Zonnehoeve’ 35 km ten noorden van Amsterdam. Voor besprekingen in het centrum van Amsterdam hebben we een tweede locatie beschikbaar, aan de Keizersgracht.

Gerard en Rosalien hebben tot 2023 in Heerhugowaard gezamenlijk met andere advocaten praktijk gevoerd onder de kantoornaam ‘Van Dolder, De Geest & Hoekstra advocaten en mediators’.

Gerard D.J. Zaalberg is gericht op het burgerlijk recht en behandelt veel contracts- en aansprakelijkheidskwesties, zaken in het ondernemingsrecht en het erfrecht. Bij de aanpak van een zaak is zijn fiscaalrechtelijke achtergrond een pré. De praktijk kan worden gekenschetst als een procespraktijk.

Gerard heeft een brede achtergrond als adviseur en is advocaat sinds 1993. Gerard is verbonden geweest aan Baker & McKenzie, Andersen, Deloitte, AKD en Hay Group (nu KornFerry).

A.R. (Rosalien) van Dolder is gericht op proceszaken over letselschade en arbeidsrecht. Daarnaast geeft zij advies in publiekrechtelijke kwesties. Haar achtergrond als politicus en wethouder geeft haar op dit aspect een grote voorsprong, wat resulteert in zichtbare meerwaarde voor de klant. Rosalien is advocaat sinds 2007.

Verhalen & voorbeelden

Heerlijk, helder…

Belastingzaken zijn vaak taai en – voor buitenstaanders – saai. Belastingwetten zijn mechanisch en ingewikkeld. Als het aankomt op procederen, wordt het al aardiger. Het zijn dan vaak de feiten die het hem doen – of juist niet. Bij het doornemen van fiscale vakliteratuur kijk ik daarom vooral uit naar zaken rond bewijsrecht. Dat is…